“Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği Günümüz Şartlarına Göre Güncellenmeli”
10 Mayıs 2024, Cuma

Yakın zamanda Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ne yönelik bir çalıştay gerçekleştireceklerini belirten Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “1982 yılından beri hiç dokunulmamış bir yönetmelik var. Yataklı tedavi kurumlarının işleyişinde büyük bir öneme haiz olan bu yönetmeliğin günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Hastanelerin yönetimini, sağlık hizmetinin uygulama esasları ile personel görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’ne yönelik çalıştay düzenlemeyi planlayan Sağlık-Sen konuyla ilgili bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıya, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman ile Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, SASAM Hekim Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, sağlık tesisi yöneticileri ve alanında uzman akademisyenler katıldı. 

Genel Başkan Doğan: Bir Yol Haritası Belirleyeceğiz

Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nden kaynaklı sıkıntılar yaşandığını kaydeden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, yönetmeliğin eksikliklerini belirlemek, yeniden kurgulamak ve güncel hale getirmek amacıyla toplandıklarını söyledi. Yönetmeliğin, yataklı tedavi kurumlarının işleyişinde büyük bir öneme haiz olduğunu kaydeden Doğan, “1982 yılından beri hiç dokunulmamış bir yönetmelik var. Bu yönetmeliğin günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Alanında uzman akademisyenler ve sağlık tesisi yöneticileri ile birlikte bir ön değerlendirme yaparak sorunlar ile sıkıntıları tespit etmek, önerilerimizi paylaşmak ve bir yol haritası belirlemek istiyoruz. Şimdi çekirdek bir ekiple çalışmaya başladık. Bu ekiple alt başlıklarda çalıştaylar yapacağız. Daha sonra ise Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanacak şekilde çalıştaylarımızı noktalayacağız” ifadelerini kullandı.   

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Bir Çok Yenilik Geldi, Ama Yönetmelik Hiç Değişmedi 

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu ise Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nin yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar kamu hastanelerinin işleyişinde ve yönetiminde birçok yenilik meydana geldiğini ifade etti. Teknolojik gelişmeler ve ortaya çıkan yeni toplumsal ihtiyaçlar ile beraber sağlık hizmet sunumunda yeni uygulamaların geliştiğini kaydeden Irgatoğlu, “Yönetmelik kapsamlı bir revizyona uğramadığından günümüz ihtiyaçlarını doğrudan karşılayamamaktadır. Bu sebeple günümüz şartlarını karşılayacak bir yönetmelik için çalışmalara başladık” diye konuştu.  

PAYLAŞ :